/
ترکیه

درباره کشور ترکیه

ترکیه یکی از کشورهای جذاب است که بسیاری از گردشگران خارجی به دلیل موقعیت اقلیمی و جغرافیایی خود به آن سفر می‌کنند. این کشور در قاره اوراسیا واقع شده و سواحل زیبای آن به دریاهای مدیترانه، دریای سیاه و دریای اژه می‌رسد. علاوه بر جذابیت‌های گردشگری، ترکیه یکی از مقصدهای اصلی برای دانشجویان بین‌المللی است.

همکاری علمی دانشگاه‌های معتبر ترکیه با مراکز علمی و دانشگاهی جهان، کیفیت آموزشی بالا و استفاده از تکنولوژی‌های مدرن در دانشگاه‌ها، بخشی از دلایلی است که مدارک دانشگاهی ترکیه در سطح جهانی اعتبار بالا دارند. از این رو بسیاری از ایرانیان علاقه بسیاری برای تحصیل در ترکیه را دارند. هزینه زندگی دانشجویی در ترکیه نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است. به همین دلیل، بسیاری از دانشجویان خارجی تصمیم می‌گیرند به ترکیه مهاجرت تحصیلی کنند.

دانشگاه های ترکیه

قبل از ارائه بهترین دانشگاه‌های ترکیه، بهتر است سیستم آموزش عالی این کشور را مورد بررسی قرار دهیم. با سرمایه‌گذاری‌های قابل توجه دولت، سیستم آموزش عالی ترکیه توانسته است خود را به عنوان یکی از سیستم‌های آموزشی معتبر در جهان شناخته شود. دانشگاه‌های ترکیه با رعایت استانداردهای آموزشی بین‌المللی و همکاری‌های علمی با مراکز و دانشگاه‌های برجسته جهان، مدارک دانشگاهی ترکیه را با اعتبار بین‌المللی به همراه دارند. دانشگاه‌های برتر ترکیه در حوزه علوم پزشکی و سایر رشته‌ها دارای سطح علمی و آموزشی بالا هستند.

این موضوع باعث می‌شود که بسیاری از دانشجویان بین‌المللی برای تحصیل در حوزه پزشکی و سایر رشته‌های تحصیلی به ترکیه مراجعه کنند. یکی از ویژگی‌های دیگر دانشگاه‌های ترکیه، استفاده از فناوری‌های مدرن در آموزش است. این ویژگی نیز باعث افزایش رتبه‌بندی دانشگاه‌های ترکیه در مقیاس جهانی شده است. در این مطلب، بهترین دانشگاه‌های ترکیه براساس رتبه‌بندی سال ۲۰۲۳ در مجموعه مقالات آرمیس اپلای آورده شده است.

شرایط تحصیل در ترکیه

با کسب امتیاز لازم از آزمون‌های ورودی می‌توان وارد دانشگاه‌های این کشور شد. البته برای ورود به دانشگاه‌های خصوصی که آزمون ورودی ندارد، ثبت‌نام و ارائه مدارک لازم کافی‌ست. اگر متقاضی نمره مورد نظر دانشگاه را برای مقطع مورد نظر کسب کند، می‌تواند به طور مستقیم وارد دوره 4 ساله کارشناسی Bachelor’s Degree شود.

اما در صورتی که نمرات محدودتری دریات شود، دوره دوساله که تقریبا معادل دوره کاردانی Associate’s Degree سیستم آموزشی ایران می‌تواند باشد، برای متقاضی مهیا می‌شود.

تحصیل در ترکیه با مدرک لیسانس

پس از دوره 4 ساله کارشناسی، دانشجو می‌تواند وارد دوره کارشناسی ارشد شود. این دوره که در سیستم آموزشی ترکیه حدود 2 سال زمان نیاز دارد، به دو دوره همراه با پایان‌نامه thesis و بدون پایان‌نامه non-thesis تقسیم می‌شود. اگر هدف دانشجو ادامه تحصیل در مقطع دکترا باشد، باید مدرک کارشناسی ارشد همراه با پایان‌نامه باشد. تحصیل در دوره دکتری دانشگاه‌های کشور ترکیه حداقل 4 سال طول می‌کشد.

اپلای ترکیه

هر یک از دانشگاه‌ها شرایط مشخصی را برای دریافت پذیرش تحصیلی ترکیه و یا همان اپلای ترکیه در نظر گرفته اند؛ جهت دریافت این اطلاعات دقیق باید سایت رسمی دانشگاه مورد نظر را به دقت مورد بررسی قرار داد. به دلیل اهمیت این موضوع آرمیس اپلای نیز در بخش معرفی دانشگاه‌ها به این مقوله پرداخته است.

اما به طور کلی مدارکی همچون مدارک و سوابق تحصیلی، مدارک و سوابق شغلی، مدارک مالی و از همه مهم‌تر مدرک زبان انگلیسی برای دریافت پذیرش و اپلای ترکیه لازم است. البته باید در نظر داشت که می‌توان در کلاس‌های زبان مربوط به دانشگاه شرکت کرد و مدرک زبان مورد نظر آن دانشگاه را از محل تحصیل دریافت کرد.

آزمون یوس Yös

معمولا دانشگاه‌های دولتی ترکیه سالانه یک تا سه‌بار آزمونی طراحی شده که معیاری برای سنجش توانایی متقاضیان تحصیل در این دانشگاه‌ها برشمرده می‌شود. آزمون یوس Yös که مخفف عبارت «Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı» است، از سال 2012 برای پذیرش تحصیل دانشجویان بین‌المللی به‌کار می‌رود. پیش از این دانشگاه‌ها بر اساس رتبه کنکور سراسری دانشجو پذیرش می‌کردند.

آزمون سَت SAT

یکی دیگر از آزمون‌هایی که مورد توجه دانشگاه های کشور ترکیه قرار گرفته است، آزمون ست SAT یا Scholastic Assessment Test نام دارد که برای جذب دانشجویان بین‌المللی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این آزمون زمان کوتاه‌تری می‌برد و نمره از 800 محاسبه می‌شود. این آزمون در 5 رشته ریاضیات، تاریخ آمریکا و جهان، علوم و زیست‌شناسی، زبان‌های خارجی و ادبیات انگلیسی متقاضی را محک می‌زند.

آزمون تومر TOMER

تومر مشهورترین و معتبرترین آزمون زبان ترکی استانبولی برشمرده می‌شود. TOMER مخفف Türkçe Öğretim Merkezi به معنای مرکز یادگیری زبان ترکی است و معیار سنجش سطح زبان ترکی متقاضی محسوب می‌شود.

فهرست مطالب

درخواست اپلای

برای درخواست اپلای ، اطلاعات زیر را پر کنید